logo-klein

Welkom op de site van Schietsportvereniging "Tilburg"

Welkom bij een serieuze, leuke en gezellige schietsportvereniging

Van de voorzitter

Geplaatst op 30-11-2018  -  Categorie: Algemeen
van-de-voorzitter

Beste leden,

zoals u weet is de Schietbaan eigendom van de Stichting Schietbanen Tilburg (SST).

Naar aanleiding van de onlangs weer opgelaaide discussie over roken in de kantine is het bestuur van de stichting daar alert op geworden en is zich gaan afvragen wie nu eigenlijk aansprakelijk en verantwoordelijk is voor het handhaven van het rookverbod in het gebouw.

Want dat moge duidelijk zijn, in een sportaccommodatie, en dat zijn we, mag niet gerookt worden.

Een aantal jaren geleden, toen het rookverbod landelijk werd ingevoerd, was het bij SvT gebruikelijk om buiten te roken. De leden vonden dat echter niet meer zo gezellig en daarom is op een Algemene Ledenvergadering besloten het rookverbod te negeren.

In principe kan dat natuurlijk niet. We handhaven wel alle mogelijke regels die ons opgelegd worden door de Wet Wapens en Munitie en andere wetten maar we negeren de regels van de Tabaks- en rookwarenwet.

Het bestuur van de stichting heeft ons laten weten dat we ons moeten gaan houden aan het rookverbod, zeker gezien het feit dat niet de verenigingen strafbaar zijn, maar de stichting.

Er is begrip vanuit de stichting dat dit als een koude douche over ons wordt uitgestort en daarom komt er een overgangstermijn.

Vanaf 1 januari 2019 mag er niet meer gerookt worden.

Met vriendelijke groet,

namens het bestuur,